emame zaman

عشق فقط یک کلام، "مهدی" علیه السلام

emame zaman

عشق فقط یک کلام، "مهدی" علیه السلام

پیام های کوتاه

آخرین مطالب

پربیننده ترین مطالب

چرا مشکلات سینما و تلویزیون حل نمی شود؟

سه شنبه, ۲۵ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۲ ق.ظ
چرا مشکلات سینما و تلویزیون حل نمی شود؟/ سینما و تلویزیون؛ گفتمان سازان حداکثری برای حرکت به سوی تمدن اسلامی

داشتن قوانین مدون اسلامی در عرصه سینما و تلویزیون بسیار مهم و تأثیرگذار است، اما به گفته بسیار از اهالی سینما و رسانه، با یکسری از ترفندها می توان ...

 
امام خمینی(ره) و اسلام جهانی (تمدن اسلامی)

امام خمینی (ره) بعد از سالها مبارزه آرزوی چند هزار ساله ائمه اطهار و پیامبران (ص) تحقق بخشید و بنایی به نام جمهوری اسلامی را به جای گذاشت و طبق اندیشه های اسلامی و مبانی حضرت امام (ره) قرار بر این بود که این جمهوری اسلامی و اسلام گرایی فقط به عنوان اسم و ویترین نباشد بلکه قرار بر این است که این اسلام از نظر کمی در سر تا سر جهان گسترش یابد و از نظر کیفی اولا که تمامی مسلمانان تا حدود زیادی آشنای به مبانی اسلامی شوند تا بتوانند اسلام را در مراودات اجتماعی پیاده کنند و دوما قوانین با توجه به ضوابط و مبانی اسلامی تنظیم شود. رهبر معظم انقلاب چند سال قبل یک روند پنج مرحله ای را برای جهانی شدن جموری اسلامی نام بردند و مرتبه پنجم و نهایی آن را تمدن اسلامی نام بردند. امروز وظیفه حامیان گفتمان انقلاب اسلامی این است که در این جهت حرکت و مروج وتبیین کننده این نگاه باشند.
 

چگونگی باید به تمدن اسلامی رسید؟

رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای در بیانات چند سال گذشته خود این گونه بیان داشتند که برای رسیدن به تمدن اسلامی به دو مقوله نیاز است؛ تولید فکر و کادرسازی.
 


گفتمان سازی محرک اصلی حرکت به سوی تمدن اسلامی( تولید فکر وکادر سازی)

برای اینکه نسبت به یک نگاه و اندیشه گرایش حداکثری ایجاد شود ابتدا باید گفتمان سازی کرد تا فکر و توجهات به سوی سوژه مورد نظر جلب شود و تفکر و نگاه مورد نظر تبیین شود تا گرایشها نسبت به آن اندیشه ایجاد شود.
 

رسانه؛ گفتمان ساز حداکثری برای حرکت به سوی تمدن اسلامی

هرگاه نگاه و اندیشه ای بر فضایی حاکم می شود این رسانه ها هستند که اولین مروجین و تبیین کنندگان آن اندیشه بوده اند. رسانه های هر تفکری که شامل یکسری تریبونها  و مبلغین هستند جهان بینی و ایدئولوژی مورد نظر خود را ترویج و تبلیغ می کنند و مردم را برای گرایش و جذب به این جهان بینی و نگاه تهییج و تحریک می کنند و امروز جهت گفتمان سازی برای حرکت به سوی تمدن اسلامی رسانه ها اصلی ترین نقش را ایفا می کنند.
 

چرایی اهمیت رسانه در تمدن سازی

امروز صهیونیستها با شرکتها و کمپانی های بزرگ رسانه ای نبض دنیا را در دست گرفته اند و هر گاه می خواهند کشوری را دست بگیرند، می گویند  فقط به دو ابزار رسانه و ثروت نیاز داریم. امروز این رسانه ها هستند که یک راست را دورغ و یا برعکس جلوه می دهند ویا یک امر مثبت را منفی و یا برعکس جلوه می دهند. اما می تواند یک ابزار قدرتمند در اختیار جبهه حق باشد.
 

سینما و تلویزیون قدرتمندترین رسانه گفتمان ساز

امروز رسانه به معنای اصطلاحی اش را می توان شامل روزنامه، سایت، سینما و تلویزیون نامید. اما در میان آنها اولا تلویزیون و دوما سینما بیشترین تأثیرگذاری را بر روی مخاطبین خود دارند و رهبر معظم انقلاب در جمله ای به این مضمون فرمودند جایی که بیشترین تأثیر تبلیغی را امروز دارد، رسانه ملی است.
 

سینما و تلویزیون چگونه می توانند گفتمان سازان و تبیین کنندگان حرکت به سوی تمدن اسلامی باشند؟

حرکت سینما و تلویزیون برای تبیین موضوع اسلامی سازی جامعه و جهانی سازی این فضا دو وجه دارد، اول اینکه برای رسیدن به تمدن اسلامی تک تک نهادها باید اسلامی شوند و سینما و تلویزیون هم به عنوان یک نهاد باید به یک مجموعه اسلامی تبدیل شود اما تفاوت در اینجاست که سینما و تلویزیون به دلیل اینکه قرار است پمپاژ کننده تفکر اسلامی سازی جامعه و به عبارت بهتر یکی از مقدمه سازان اصلی تمدن اسلامی باشد، باید از نظر زمانی بیش از دیگر نهادها اسلامی شده باشند، زیرا قرار است که مبلغ اسلامی سازی و جهانی سازی آن باشد و تبیین کننده این فضا نسبت به مردم و نهادهای دیگری که با این فضا و اندیشه آشنایی ندارند، باشند.

چرایی عاجز بودن سینما و تلویزیون جهت گفتمان سازی در ایجاد تمدن اسلامی

سینما و تلویزیون اگر بخواهد مروج گفتمان تمدن اسلامی باشد باید دارای دو مقوله باشد، اول اینکه دارای قوانینی باشد که با توجه به مبانی و اندیشه های اسلامی تنظیم شده باشد و دوم  نیروی انسانی و کادری که بتواند این قوانین را اجرایی کند. اما متاسفانه در سینما و تلویزیون امروز می توان مشکل اساسی و اصلی را کادر و نیروی انسانی دانست. بسیاری از نیروی انسانی که امروز در سینما و تلویزیون حضور دارند تعداد زیادی از آنها در مرحله عمل قائل به سینما و تلویزیون به معنای اسلامی نیستند و می توان در عمل آنها را سکولار نامید و فرآورده های کاریشان برنامه هایی است که امروز می بینیم.
 

چگونه باید فضای سکولار سینما و تلویزیون را اسلامی ساخت

داشتن قوانین مدون اسلامی در عرصه سینما و تلویزیون بسیار مهم و تأثیرگذار است، اما به گفته بسیار از اهالی سینما و رسانه، با یکسری از ترفندها می توان بسیاری از این قوانین را دور زد و آنچه را می خواهیم اجرایی می کنیم. این موضوع نشان دهنده این است که تا زمانی که کادر و نیروی انسانی که قائل به اسلامی سازی فضای سینما و تلویزیون وجود نداشته باشد این قوانین ضمانت اجرایی پیدا نمی کند. به عبارت بهتر اگر افرادی تربیت شده باشند که به مقوله اجتماعی اسلام در بحث سینما و تلویزیون قائل باشند، دیگر به هیچ عنوان بدون قوانین اسلامی در حوزه خود کار نخواهند کرد و در آن زمان است که قوانین اسلامی در حوزه سینما و تلویزیون ضمانت اجرایی پیدا می کند. امروز تکلیف اصلی مسئولین حوزه سینما و تلویزیون برای خارج شدن از وضعیت اسفناک کنونی تربیت کادر اسلامی است که با قوانین اسلامی ای که تدوین کرده اند بتوانند برای جهانی سازی اسلام و یا همان رسیدن به تمدن اسلامی گفتمان سازی کنند.
 
۹۲/۰۴/۲۵
افسر جنگ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی